Nieuwe versie beslisboom - 31 januari 2022

Nieuwe versie beslisboom - 31 januari 2022

Dinsdag 25 januari jl. heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen. De beslisboom is door BOinK geüpdatet met onderstaande wijzigingen.

  • Kinderen van 0 - 18 jaar hoeven niet in quarantaine als zij een huisgenoot (categorie 1) of nauw contact (categorie 2) zijn van iemand die positief getest is op Covid-19 én zij geen klachten hebben. Voor deze kinderen geldt wel het advies om geen contact te hebben met kwetsbare personen gedurende 10 dagen nadat zij in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon.
  • Voor kinderen van 0-4 jaar geldt dat met milde klachten naar de opvang mogen. Als zij een huisgenoot of nauw contact zijn van iemand die positief is getest op Covid-19, en zij hebben zelf (milde) klachten, dan blijven zij thuis met daarbij het advies om te testen.

Voor kinderen van 4-12 die naar de BSO gaan blijven de huidige regels gelden dat zij met (milde) klachten thuisblijven en een (zelf)test doen.

Er is een QR-code toegevoegd aan de beslisboom waarmee direct de meest actuele versie van de beslisboom gedownload kan worden.

12+ boom
Deze aanpassingen die gelden voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen staat op de website van AJN Jeugdartsen Nederland. De 12+ beslisboom is hier te downloaden.

De beslisboom wordt gemaakt door BOinK in samenwerking met AJN Jeugdartsen en het RIVM. Meer informatie over de beslisboom: https://www.boink.info/beslisboom

 

Download hier de beslisboom

Coronavirus