Nieuwsuur doet verslag van de rechtszaak rond de Stint

Nieuwsuur doet verslag van de rechtszaak rond de Stint

Vanavond, 20 december om 21:30 uur besteedt Nieuwsuur in een reportage uitgebreid aandacht aan de rechtszaak die BK namens ruim 150 leden voerde tegen het van de weg halen van de Stint, zonder enige vorm van compensatie. Aanleiding voor de reportage is de verwachting dat de Raad van State a.s. woensdag een definitieve uitspraak doet in deze zaak.

Na het ongeluk met een Stint in 2018, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, werd de Stint door Minister Van Nieuwenhuizen van de weg gehaald. Het voertuig voldeed volgens haar niet aan de regels.

In maart 2021 deed de Rechtbank al een uitspraak over de zaak. De rechtbank stelde BK grotendeels in het gelijk: het besluit van de Minister was onzorgvuldig genomen. De Minister moest opnieuw onderzoek doen en een nieuw besluit nemen, waarbij ze ook compensatie voor de kinderopvang moest meenemen.

De overheid is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan. Woensdag zal de Raad van State dus bekend maken hoe zij naar de zaak kijkt. Hierna zijn er geen mogelijkheden meer om in beroep te gaan.

Personenvervoer