Procesbericht Corona: BK pleit voor versoepelingen Kinderopvang

27 mei 2021

Procesbericht Corona: BK pleit voor versoepelingen Kinderopvang

Het demissionaire kabinet zal de coronamaatregelen op zaterdag 5 juni verder versoepelen. Welke maatregelen precies aangepast zullen worden, besluit het kabinet uiterlijk vrijdag. Het kabinet geeft vrijdagavond (28 mei 19.00 uur) in een persconferentie een toelichting op de versoepelingen.

Binnen de kinderopvang is onder meer het generiek kader nog van kracht. Met name het in stand houden van de cohortering of bubbels binnen de kinderopvang wordt beleefd als onredelijk op het moment dat er veel maatregelen in andere sectoren (bijv. sport en voortgezet onderwijs) al worden losgelaten. Daarbij komt de zomer eraan en spelen kinderen veel buiten, waar de kans op besmetting kleiner is. Het aantal meldingen van besmetting en quarantaine neemt momenteel af.  

De BK pleit - met onze partners - in de overleggen die momenteel plaatsvinden voor een afbouw van de maatregelen in de kinderopvang. We weten nog niet wat hierover besloten wordt. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, zullen we de leden hier direct over berichten. Mocht er in de besluitvorming nog geen aandacht zijn voor de versoepelingen voor de kinderopvang, dan zullen wij hier ons hiervoor blijven inzetten.

Gerelateerde dossiers Coronavirus