BK in het Nieuws – Week 16

23 april 2021

BK in het Nieuws – Week 16

Deze week veel nieuws rondom de heropening van de BSO. Op verschillende plekken verscheen de BK in het nieuws. Ook kwamen leden van de BK aan het woord. Onderstaand een overzicht.

AD.nl – 18 april 2021

‘Volwassenen zijn belangrijkste verspreiders virus op de bso’s, goed als zij zich kunnen testen’
Directeur-eigenaar Jeroen Hilbrink van Natuurfontein, een organisatie met vier bso-locaties in Amsterdam (en BK-lid), bevestigt dat de afgelopen vier maanden ‘geestelijk vermoeiend’ waren. “We moesten continu klaarstaan om weer helemaal open te gaan en er viel geen goede planning te maken. Ondertussen groeide de noodopvang, steeds meer ouders redden het niet meer. We hebben keer op keer geprobeerd iedereen te helpen waar dat maar kon. Want we hebben ook een sociale functie, ouders leunen op ons.”

“We zijn echt blij dat de bso, het sluitstuk van scholen en kinderopvang, geregeld is”, zegt directeur Emmeline Bijlsma van de Brancheorganisatie Kinderopvang in aanloop naar maandag. De organisatie riep het kabinet al enige tijd op om weer toe te werken naar heropening, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van de noodopvang en voor veel andere ouders de rek er inmiddels echt uit is.

Lees hier het hele artikel van AD.nl.

RTL Nieuws – 18 april 2021

De bso’s gaan weer open, dit is wat je moet weten
Voor sommige bso's is het best een puzzel, want ook voor de coronacrisis was er al een personeelstekort in de kinderopvang. "Zeker in de Randstad zal het soms spannend zijn of er voldoende personeel beschikbaar is voor het openen van de bso", zegt een woordvoerder van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Het personeel voelt zich in ieder geval veilig genoeg om met de huidige veiligheidsmaatregelen weer aan de slag te gaan, zegt de brancheorganisatie. "Onze medewerkers willen niets liever dan de kinderen weer opvangen. In het protocol kinderopvang zijn voor medewerkers uit risicogroepen of met gezinsleden uit risicogroepen maatregelen genomen om niet te werken op de groep.

Lees hier het hele artikel op de site van RTL Nieuws.

NOS Journaal – 19 april 2021

Heropening BSO bij BK-lid Kinderopvang Bij Lotte
De opluchting onder ouders en BSO’s is groot. “Het is heel belangrijk dat de BSO weer open is, ook voor de ouders. Een stukje structuur en rust weten te creëren, zowel thuis maar ook voor de kinderen zelf,” zo vertelt Lotte Brouwer van Bij Lotte in het achtuurjournaal van de NOS.

Kijk hier de uitzending van het Achtuurjournaal van de NOS terug.

Eindhovens Dagblad – 19 april 2021

Alle kinderen zijn weer welkom op de bso, maar de klassenbubbel handhaven is een illusie
Het was zonder meer een bericht om vrolijk van te worden. De persconferentie van afgelopen dinsdag liet weliswaar weinig ruimte over voor verruimingen, maar de bso's mochten wél weer open. Fijn, voor ouders die vier maanden lang (te-)veel ballen omhoog hebben moeten houden.

Op sommige plekken was de vraag naar noodopvang overigens zo hoog, dat het net leek of er helemaal geen sprake was van een sluiting. Maar landelijk was de bezettingsgraad de afgelopen periode gemiddeld vijftig procent, zo becijfert Brancheorganisatie Kinderopvang. ,,Met uitschieters naar boven en beneden", zegt woordvoerder Gaëlle Blok. ,,Er zijn bso's bekend die al 80 of 90 procent van de kinderen opvingen.”

Lees hier het hele artikel in het Eindhovens Dagblad.