Staatssecretaris op werkbezoek bij Triodus (SWK-Groep)

12 januari 2021

Staatssecretaris op werkbezoek bij Triodus (SWK-Groep)

Maandag heeft staatssecretaris Bas van ’t Wout van SZW een werkbezoek gebracht aan de noodopvang van Triodus in Den Haag, onderdeel van onze lid-organisatie SWK Groep.

De staatssecretaris gaf aan onder de indruk te zijn van de flexibiliteit en de goede organisatie in de kinderopvang: “Binnen korte tijd moest de noodopvang weer ingericht worden. Dat lukte dankzij de fantastische inzet van de medewerkers in de kinderopvang. Hierdoor kunnen onder meer zorgmedewerkers, politiemensen en supermarktmedewerkers blijven doorwerken. Onze vitale sectoren draaien door. Ik heb daar veel respect voor, petje af.”

De staatssecretaris vroeg ook om begrip en gaf aan wat de uitgangspunten van de noodopvang zijn. “Het uitgangspunt blijft wel om kinderen zoveel mogelijk thuis op te vangen, als dat kan. Zo voorkomen we dat de noodopvang overbelast wordt. Aan de andere kant heb ik ook alle respect voor de ouders die thuiswerken en dit combineren met de zorg voor kinderen. Ik zou werkgevers dan ook willen oproepen om zoveel mogelijk rekening te houden met de lastige omstandigheden waarin ouders van jonge kinderen verkeren. Het is belangrijk dat we begrip blijven hebben voor elkaars moeilijke situatie“, aldus Van ’t Wout.

Het hele verslag van het werkbezoek van de staatssecretaris lees je terug op de website van de Rijksoverheid.

Gerelateerde dossiers Coronavirus