Emmeline Bijlsma nieuwe directeur Brancheorganisatie Kinderopvang

07 februari 2020

Emmeline Bijlsma nieuwe directeur Brancheorganisatie Kinderopvang

Brancheorganisatie Kinderopvang maakt bekend dat Magda Heijtel het directeurschap van de Brancheorganisatie Kinderopvang overdraagt aan Emmeline Bijlsma. Deze directiewisseling vindt plaats per 1 maart dit jaar.

Voorzitter Felix Rottenberg van de Brancheorganisatie Kinderopvang: 'Magda was aanvankelijk van plan de functie een jaar te vervullen, maar is gelukkig langer gebleven. Wij zijn haar zeer erkentelijk voor haar kundige en energieke inzet voor ons. Zij heeft veel tot stand gebracht de afgelopen periode. Als bestuur van BK zijn wij blij dat Emmeline Bijlsma per 1 maart 2020 als de nieuwe directeur van BK het werk van Magda Heijtel voortzet. Emmeline is de laatste acht jaar directeur-bestuurder geweest bij Montris kinderopvang. Montris is een 'grote kleine' organisatie in de Randstad. Een BV met een Stichting als aandeelhouder: profit-not-for-profit dus.'

Emmeline Bijlsma was het afgelopen jaar intensief betrokken bij het Stint-vraagstuk en was ons zeer behulpzaam door haar jarenlange ervaring en netwerk bij de Rijksoverheid. Zij heeft een veelzijdige achtergrond bij overheid en bedrijfsleven. Gedreven als zij is, ziet Emmeline een belangrijke rol voor onze branche om jonge generaties voor te bereiden op de toekomst. Zakelijkheid en ondernemerschap zijn volgens haar onmisbaar om maatschappelijke doelen te realiseren.

In een tweegesprek dat met Magda en Emmeline is gevoerd, maken zij de balans op en kijken ze naar de toekomst. Lees hier verder voor het gehele interview.