Oproep: ouders nodig voor pilot app Kinderopvangtoeslag

04 oktober 2019

Oproep: ouders nodig voor pilot app Kinderopvangtoeslag

Als één van de onderdelen van het Verbetertraject Belastingdienst wordt er een app ontwikkeld voor de Kinderopvangtoeslag die ouders deze maand kunnen gaan testen. Vanaf 15 oktober 2019 gaan de tests plaatsvinden. Omdat er 1.000 ouders nodig zijn, doen wij een oproep om genoeg ouders te bereiken. 

Voor de ouders is een brief beschikbaar met de nodige informatie en zij kunnen zich aanmelden via het speciaal daarvoor gemaakte aanmeldformulier van de Belastingdienst. Ingevuld kunnen zij het aanmeldformulier mailen aan de Belastingdienst.

Goed om te weten is dat wijzigingen van gegevens in de app ook echt de gegevens van ouders wijzigt bij de Belastingdienst. Voor het testen van de app zijn dan ook ouders met bijvoorbeeld flexcontracten of ouders wiens kinderen binnenkort bijvoorbeeld van dagopvang naar BSO gaan het meest interessant.

De app richt zich op wijzigingen als het gaat om Kindercentrum, Inkomen en Uurtarief. De bedoeling is dat de app vanaf begin 2020 functioneel is. Vragen hierover kunnen gesteld worden via toeslagenapp@belastingdienst.nl.