STAP-subsidie

STAP-subsidie

Medewerkers kunnen tot € 1.000,- in zichzelf investeren met de STAP-subsidie. Wil je medewerker haar positie op de arbeidsmarkt versterken, doorgroeien, een zijstap in haar carrière maken, specialiseren of talenten beter benutten? Vanaf 1 maart a.s. kan dat met een STAP-subsidie van maximaal € 1.000,-. Op de website van Kinderopvang werkt! vind je vanaf maart 2022 alle trainingen en opleidingen waarvoor je deze subsidie kunt aanvragen.

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Kandidaten kunnen jaarlijks eenmalig de STAP-subsidie aanvragen bij het UWV.

Voor medewerkers in de kinderopvang komen branche-erkende scholingen pedagogiek 0-13 jaar en branche-erkende scholing voor coaching in aanmerking voor een STAP-subsidie. Dat geldt ook voor scholingen voor Werken met 0-jarigen, ofwel scholingen die door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) branche-erkend zijn.

De STAP-regeling komt in de plaats van de aftrek van scholingskosten van je inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten.

Lees hier de informatie van Kinderopvang werkt! Over de STAP-subsidie.