BK in het Nieuws – Week 15

16 april 2021

BK in het Nieuws – Week 15

Deze week gaf Emmeline Bijlsma, directeur BK, een snelle eerste reactie op de heropening van de BSO en ging één van onze leden in gesprek met het NRC over ditzelfde onderwerp.

NPO Radio 1 Special – 13 april 2021

Coronapersconferentie Kabinet
“Het is, zoals de premier zei, een kleine aanpassing in het verlengde van de opening van de basisscholen en de kinderopvang. Er was ook al noodopvang op de buitenschoolse opvang en daar werd ook veel gebruik van gemaakt. Dus het is niet een heel erg grote aanpassing,” aldus Emmeline Bijlsma. Op de vraag of het werkbaar is om met dezelfde quarantaineregels als de basisscholen te werken: “Daar komt nog verdere berichtgeving over en dat wachten we af, maar ik heb daar eigenlijk wel alle vertrouwen in.”

Luister hier de ‘NPO Radio 1 Special: Persconferentie Kabinet’ terug.

NRC – 14 april 2021

De BSO gaat weer open: ouders zijn blij, medewerkers bezorgd
“We kunnen niet wachten de kinderen weer te zien,” zegt directeur van kinderopvangorganisatie Floreokids Johan Vriesema. „Maar we hadden eigenlijk niet verwacht dat we zó snel weer open konden.” De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. “We gaan het net redden voor maandag.

“Het is best wel even spannend. In de praktijk blijkt het haast onmogelijk kinderen op afstand van de medewerkers te houden. In een schoolklas is dat makkelijker dan met spelende kinderen in hun vrije tijd na school.”

Lees hier het artikel op de site van het NRC terug.