Formele intrekking toelating Stint op openbare weg

06 februari 2019

Formele intrekking toelating Stint op openbare weg

Op 13 december 2018 heeft de minister van Infrastructuur & Waterstaat, naar aanleiding van het onderzoek van TNO, aangegeven de toelating van de Stint op de openbare weg definitief in te trekken. Afgelopen dinsdag heeft zij per Kamerbrief deze intrekking formeel bekrachtigd.

De brief bevat geen nieuwe informatie, maar is een formele bekrachtiging van het voornemen dat de minister al heeft geuit. Er verandert vooralsnog dus niets aan de huidige praktijk: de Stint mag de weg niet op.

Aan de hand van het tijdelijke toelatingskader dat in februari wordt gepresenteerd door het ministerie, zal uiteindelijk beoordeeld moeten gaan worden of een aangepaste versie van de Stint wel weer wordt toegelaten. Belangrijke voorwaarde is wel dat alle problemen met de Stint, zoals beschreven in het TNO rapport, eerst verholpen zijn.

Zoals wij eerder al berichtten hebben de inspanningen van de sector ertoe geleid dat dit tijdelijke toelatingskader nog in februari naar de Tweede Kamer gaat en niet nog langer op zich laat wachten. Zodoende wordt in ieder geval op korte termijn duidelijk onder welke voorwaarden een hernieuwde Stint de weg weer op zou kunnen. De BK is daarbij bovendien in gesprek met de RDW, die de minister over dit nieuwe toelatingskader adviseert.