Werken in de Kinderopvang onder de aandacht!

21 december 2018

Werken in de Kinderopvang onder de aandacht!

Het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang heeft informatie gebundeld voor mensen die denken aan of willen werken in de kinderopvang. Deze informatie is te vinden op de site www.hetmooistewerkvandewereld.nl.

Deze naam is eerder gebruikt om te informeren over tools voor medewerkers en is nu benut om nieuwe mensen (jong en zij-instroom) te triggeren. De informatie is opgedeeld in:

  • interesse opwekken voor werken in de kinderopvang;
  • informatie over wat iemand nodig heeft om te werken in de kinderopvang;
  • stappen die iemand meteen kan zetten. Bij kinderopvang is dit gesplitst in meerdere blokjes.

De pagina wordt de komende tijd nog verder uitgebreid met meer info over mogelijke routes om in te stromen en goede voorbeelden erbij.

Mensen kunnen op verschillende manieren met zoekwoorden en via meerdere ingangen op de site komen. Via de homepage van www.kinderopvang-werkt.nl kan je op twee manieren op “het mooiste werk van de wereld” komen: door te klikken op het blok met als titel “ontdek de…”  of door te klikken op het thema  “werken in..”

De site zal vanaf deze week breed onder de aandacht gebracht worden via social media. De site wordt ook bekend gemaakt bij de regionale/landelijke contactpunten van “Ikzorg”, Sterk in je Werk en alles wat daarmee samenhangt en wordt ook gedeeld met de andere branches zorg en welzijn. Dit om zo snel en goed mogelijk mensen naar de juiste informatie te leiden die in hun zoektocht naar werk interesse blijken te hebben in het werken in de kinderopvang.

Als kinderopvangorganisatie kan je gebruik maken van de site bij je eigen wervingsactiviteiten of in je eigen netwerk.

Gerelateerde dossiers Arbeidszaken & Cao