Enquête-uitkomsten stint-schorsing in EénVandaag

31 oktober 2018

Enquête-uitkomsten stint-schorsing in EénVandaag

EénVandaag maakte een reportage over de uitkomsten van de BK-enquête over de stintschorsing. Kinderopvangorganisaties houden vertrouwen in Stint, zo is het beeld. En veel leden hopen op spoedige terugkeer van een verbeterde versie, omdat het alternatieve vervoer nu in veel gevallen onveiliger is voor kinderen.

De uitkomsten van de enquête onder leden van de BK zijn in de reportage ingekleurd door drie ervaringsdeskundigen. Mirella Saffrie, directeur van kinderopvangorganisatie Topkids zegt over het alternatief vervoer van kinderen van en naar school. "We lopen nu met de groepen, hebben bussen gehuurd en ook een elektrische bakfiets aangeschaft. Maar dat kost ons wel maandelijks duizenden euro’s extra". Friesland Lease verhuurt zevenhonderd Stints aan ruim tweehonderd kinderdagverblijven. Directeur Jan Baljeu merkt dat er onder zijn klanten ook na het ongeluk nog steeds veel vertrouwen is in het vervoersmiddel.

Directeur Magda Heijtel van de Brancheorganisatie Kinderopvang, wijst in het nieuwsitem op praktische voordelen van de stint en bepleit de veiligheid. Zij onderschrijft daarmee de uitkomst dat een meerderheid van de kinderdagverblijven zo snel mogelijk weer met een verbeterde versie van de Stint de weg op wil.

Lees hier het nieuwsbericht over de enquête en beluister het nieuwsitem onder de foto (12:26 minuten)

Bekijk hier de uitzending van EénVandaag 31 okt. 2018 / 18:15 uur.

Gerelateerde dossiers Personenvervoer