Het gebruik van de Stint: ‘Onderzoek afwachten’

30 september 2018

Het gebruik van de Stint: ‘Onderzoek afwachten’

In de zaterdagkrant van het NRC en bij De Volkskrant was er afgelopen weekeinde, naar aanleiding van het tragische ongeluk in Oss, nog steeds veel aandacht voor de Stint en de veiligheid ervan.

In het NRC artikel van zaterdag stond een uitgebreid interview met Mark Siep, directeur-eigenaar van Plukkebol en bestuurslid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Hierin werd onder andere gesproken over het gebruik van de Stint bij hem in de organisatie, de uitgebreide vervoersprotocollen die kinderopvangorganisaties hanteren en de overwegingen die bij zijn organisatie meespelen in het blijven gebruiken van de Stint.

Het artikel in De Volkskrant gaat in op de afwegingen van een aantal organisaties, waaronder onze leden Partou en Impuls, om de Stints al dan niet aan de kant te zetten. Ook de veiligheid van de Stints en de reacties van omstanders naar PM’ers die deze nog gebruiken kwam ter sprake.

De BK vindt het – indachtig het tragische ongeval en alle emoties – van belang eerst de conclusies van het onderzoek af te wachten en pleit voor een realistische benadering van vervoer en risico’s, ook bij gebruik van de Stint.