Landelijke IKC-dag 'Samen werken en samenwerken' 14 september

18 augustus 2016

Landelijke IKC-dag 'Samen werken en samenwerken' 14 september

Investeren in kindvoorzieningen is noodzakelijk om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Kinderopvang, onderwijs, gemeenten, de Sociaal Economische Raad en de Onderwijsraad hebben zich daar de afgelopen jaren regelmatig over uitgesproken. Niet voor niets groeit het aantal IKC’s en neemt de maatschappelijke aandacht voor kindvoorzieningen toe.

 

De PO-Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Sociaal Werk Nederland organiseren daarom voor bestuurders en leidinggevenden 14 september a.s. in samenwerking met EtuConsult de vierde landelijke IKC-dag. Het thema van de dag is ‘Samen werken en sámenwerken’. Omdat het voor het succesvol ontwikkelen van een goede IKC cruciaal is dat alle betrokken partijen - onderwijs, kinderopvang en gemeenten - nauw samenwerken. Komt u ook? Schrijf u dan snel in!

 

Op het programma

De IKC-dag belooft een gevarieerde dag te worden. Onderzoeker Pieterjan van Delden vertelt over ketensamenwerking in de publieke sector. Wat bepaalt het succes van samenwerking op zowel bestuurlijk niveau als op de werkvloer? En hoe hou je dat vast op lange termijn? Van Delden is naast onderzoeker werkzaam als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix in Utrecht. Hij promoveerde op de proefschriftversie van het boek, 'Samenwerking in de publieke dienstverlening, ontwikkelingsverloop en resultaten'

 

Sprekers zijn daarnaast de voorzitters van de PO-Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, SWN, respectievelijk VNG: Rinda den Besten, Felix Rottenberg, Marijke Vos en Jantien Kriens. Zij delen hun ambities en gaan met de zaal in gesprek.

 

Tot slot wordt u bijgepraat over actuele ontwikkelingen en krijgt u antwoorden op vragen als: Worden kinderen beter van onze samenwerking en waar zien we dat aan? Hoe organiseer je samen een IKC? Wat moet je regelen? U kiest, op de dag zelf, een onderwerp waarover u in een deelsessie meer te weten wilt komen:

  • De gemeente als regiehouder (harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang én IKC-vorming)
  • Community building
  • Kunst en cultuur als motor van IKC ontwikkeling
  • Samenwerken binnen een team om kwaliteit te verhogen
  • Krimp als kans vanuit het perspectief van kinderopvang en onderwijs
  • Huisvesting en inrichting, samen op weg
  • Het schoolbestuur als initiatiefnemer.

 

Praktische informatie en inschrijven

Datum: 14 september 2016.

Tijd: De dag start om 9:00 uur en eindigt om 13:00 met een lunch.

Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad - Koningsbergerstraat 9 - 3531 AJ Utrecht.

Kosten: Deelname kost € 75,00 (inclusief BTW) per persoon.

Inschrijven? Dat kan via http://www.etuconsult.org/ikcdag2016.html

 

In week 36 ontvangt u per email het programma, waarin ook de beschrijvingen van de deelsessies staan.

Gerelateerde dossiers IKC & Brede School