5 december 2022

Themabijeenkomst VE-peuters met extra zorgvraag

Op 24 januari organiseert het Ondersteuningstraject voor VE-aanbieders en gemeenten een digitale themabijeenkomst over VE-peuters met een aanvullende zorgvraag.

In de voorschoolse educatie (VE) vragen sommige peuters extra aandacht. Het gaat om kinderen die aanvullende ondersteuning nodig hebben, zoals bijvoorbeeld logopedie of begeleiding bij complex gedrag. Gemeenten en VE-aanbieders zoeken met elkaar naar mogelijkheden om die extra ondersteuning te bieden, binnen en buiten de setting van de VE.

In de themabijeenkomst delen we voorbeelden om elkaar te inspireren en houvast te bieden. Met aanbieders van VE en gemeenten gaan we samen op zoek naar de effecten op het niveau van beleid, organisatie en kind. Er worden drie voorbeelden van gemeenten en VE-aanbieders gepresenteerd.

De digitale themabijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 januari 2023 van 14.00 – 15.30 uur.

De bijeenkomst is voor staf en management van VE-aanbieders en voor beleidsambtenaren GOAB bij gemeenten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan bij Oberon via deze link. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Anne Ketelaar (aketelaar@oberon.eu).