1 december 2022

Campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ is uitgebreid en richt zich nu ook op studenten

Regelmatig spreken wij met leden over de vraag wat we als branche nog meer kunnen doen om het personeelstekort een impuls te kunnen geven. Hoe kunnen we er bijvoorbeeld met elkaar voor zorgen dat er meer belangstelling is voor het beroep van pedagogisch professional en waar vinden we nog mensen?

Al weer 2 jaar geleden hebben wij samen met KinderopvangWerkt! ingezet op een landelijke campagne om meer (zij-)instromers enthousiast te maken voor werken in de kinderopvang. Dit laat nu mooie resultaten zien. Het aantal zij-instromers in kinderopvang stijgt. Opvallend is het aandeel zij-instromers uit de detailhandel (21 procent). Kijk voor meer informatie over instroom, zij-instromers en pedagogisch medewerkers in ontwikkeling, op de website van KinderopvangWerkt!

Nu is er een nieuwe campagne gestart, gericht op jongeren (studenten)
Studiekiezers en studenten staan centraal in de nieuwe online jongerencampagne. Met korte video’s, verhalen, hapklare informatie en tools wil Kinderopvang werkt! derde- en vierdejaarsstudenten met een sociale hbo-opleiding enthousiast maken voor de leukste bijbaan die er is. Ook richt de campagne zich met eigentijdse middelen op studiekiezers. Zo wil de sector bijdragen aan voldoende instroom in de toekomst.

Ontwikkeld met jongeren
De campagne borduurt voort op het concept van Kinderopvang dankzij jou, maar is aangepast op basis van input van jongeren. Verhalen van leeftijdsgenoten spreken aan. In beelden zien zij graag ook de kinderen terug. Het bleek dat studenten die in kinderopvang mogen werken, dat vaak helemaal niet weten. “Driekwart werkt in de supermarkt, terwijl je in kinderopvang toch al snel het dubbele of driedubbele verdient. De uren zijn flexibel in te plannen, ze bouwen aan hun cv en leren omgaan met verantwoordelijkheid. Die positieve punten benadrukken we in de campagne”, zegt projectleider Davina Koudijs.

Kijk voor meer informatie over de campagne gericht op jongeren, op de website van KinderopvangWerkt!