Brief aan de Tweede Kamer over meer naar buiten in de kinderopvang

Brief aan de Tweede Kamer over meer naar buiten in de kinderopvang

BK-lid Humankind heeft samen met IVN Natuureducatie een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over het gezondheidsbelang en het meer naar buiten gaan in de kinderopvang. De aanleiding van de brief was de tiende editie van ModderDag.

Buitenspelen in het groen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen en daarom grepen IVN en Humankind deze gelegenheid aan om te pleiten voor investeringen in natuurrijke, gezonde buitenruimtes, zodat kinderen volop tot bloei kunnen komen. Ze vinden dat Nederlandse kinderen recht hebben op meer buitentijd en pleiten ervoor dit in beleid en regelgeving op te nemen. In hun brief schrijven ze dat juist nu, in een tijd waarin natuur en welzijn onder druk staan, opgroeien in een natuurrijke omgeving van groot belang is voor een gezonde jonge generatie. Vergroenen van de kinderopvang is hierin een belangrijke stap, waarmee veel gezondheidswinst te behalen valt, voor kinderen en pedagogisch medewerkers.

Daarnaast schrijven IVN en Humankind dat ze zich bewust zijn van de grote uitdagingen in de kinderopvang als gevolg van personeelstekorten en ziekteverzuim en dat hiervoor oplossingen moeten komen. Ze willen graag dat hierin ook het gezondheidsbelang op lange termijn meegenomen wordt en dat vraagt om een goede, groene inrichting van de kinderopvang. 

Een mooi initiatief waarmee ruimte geboden kan worden aan spelende kinderen. 

Klik hier voor de volledige brief.