BK en BOinK roepen VWS op tot coördinatie dossier loden leidingen

BK en BOinK roepen VWS op tot coördinatie dossier loden leidingen
De Brancheorganisatie Kinderopvang krijgt steeds meer vragen van haar leden inzake het beleid over loden waterleidingen. Op dit moment is er geen landelijk beleid op dit onderwerp.

Het zijn individuele gemeenten die initiatieven nemen (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht). Hoofduitgangspunt is dat de eigenaar van een pand verantwoordlijk is voor het onderzoek of er lood in de leidingen zit en de eventuele maatregelen. In Amsterdam zijn het dan ook woningbouwcorporaties en de gemeente die voor de panden die in hun bezit zijn, het initiatief hebben genomen voor onderzoeken. Ook in Utrecht en Rotterdam zijn reeds onderzoeken uitgevoerd. In Utrecht is gebleken dat in een aantal scholen lood in de leidingen zit. De kinderen drinken op deze scholen geen leidingwater meer maar water uit flessen.
 
De Brancheorganisatie Kinderopvang roept samen met BOinK op tot een meer landelijk beleid en coördinatie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zie ook onze eerdere berichtgeving op deze website.
Bouwbesluit & Binnenmilieu