10 augustus 2022

Bijeenkomst SZW ‘Wat werkt voor Oekraïners’ op 7 september

Om samenwerking verder te stimuleren en goede ideeën met elkaar te delen organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bijeenkomst ‘Wat werkt voor Oekraïners’ op woensdag 7 september van 12.00 – 16:30 uur in Den Haag.

Samen met ervaringsdeskundigen, overheden, werkgevers, uitzendbureaus en andere stakeholders gaan we in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden rondom werk voor Oekraïners. Heeft jouw organisatie Oekraïners in dienst, en heb je vragen rondom goed werkgeverschap of obstakels waar je tegenaan loopt? Of ben je geïnteresseerd in het inzetten van Oekraïners en ben je benieuwd naar wat anderen al ondernemen op dit vlak? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst.

Programma
In de eerste helft van de middag (het plenaire gedeelte) komen ervaringsdeskundigen, gemeenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven aan het woord. Initiatiefnemers vertellen over hoe zij de uitdaging het hoofd hebben geboden. Vervolgens vinden tussen 15.00 uur en 16.00 uur deelsessies plaats.

Eén van de deelsessies gaat over de sector kinderopvang. Tijdens deze deelsessie gaan we in gesprek over de kansen en knelpunten voor Oekraïners binnen de kinderopvang. Welke obstakels ondervinden houders en Oekraïners, bijvoorbeeld rondom VOG, diplomawaardering of taaleis? Welke daarvan kunnen in samenwerking opgelost worden om zo kansen te creëren voor de sector? Van harte aanbevolen aan houders die Oekraïners in dienst hebben en voor houders die overwegen om dit te doen.

Het volledige programma vind je hier.

Aanmelden
Wil jij je vast aanmelden voor de bijeenkomst? Dat kan via deze link. Let op: er is beperkt plek, dus meld je op tijd aan.

Vragen?
Heb je nog vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met het ministerie van SZW via: postbuswatwerktvooroekrainers@minszw.nl